Запечаны гарбуз з курыным філе

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 2-3 сярэднія морквы
— 1 цыбуліна
— 0,8-1 кг курынага філе
— 0,8-1 кг ачышчанага гарбуза
— прыправы для курыцы – на смак
хатні маянэз ці алей – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Моркву здрабняем на буйной тарцы, цыбулю наразаем на маленькія кубікі, усё пасеруем.
  • Гарбуз чысцім ад лупіны і асяродка і наразаем на пласціны шырынёй 5 мм. Калі нязручна, можам нацерці на буйной тарцы.
  • Курынае філе прапускаем праз мясасечку і дадаём прыправы ў фарш.
  • На бляху выкладваем першым слоем гарбуз і злёгку паліваем хатнім маянэзам ці алеем. Другім слоем выкладваем пасераваную моркву з цыбуляй, ізноў дадаём маянэз ці алей. Апошнім слоем выкладваем курыны фарш, пасыпаем сырам і дадаём маянэз ці алей.
  • Запякаем у духоўцы пры тэмпературы 180 градусаў каля 30-40 хвілін. Падаем гарачым.

Дзякуем Валянціне Грынько за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.