Хатні маянэз: класічны

запраўка для салаты.

Інгрэдыенты:

– 1 яйка курынае ці 4 яйкі перапяліных
– 1 ч.л гарчыцы
– 1 ч.л цукру
– 0,5 ч.л солі
– не менш 1 ст.л цытрынавага соку
– да 1 ст (200 мл) рафінаванага алею
– кроп, часнок – па жаданні

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Усе інгрэдыенты павінны быць хатняй тэмпературы.
  • Змешваем яйкі, соль, цукар. Узбіваем блэндэрам.
  • Паволі, тонкім струменьчыкам дадаём алей, пры гэтым працягваем узбіваць да патрэбнай кансістэнцыі. Неабавязкова скарыстаць увесь аб’ём алею. Арыентуйцеся на свой смак.
  • Выціскаем сок з цытрыны, дадаём яго таксама паступова і працягваем узбіваць, cпрабуючы на смак.
  • Апошняй дадаём гарчыцу і ўзбіваем.
  • Па жаданні можна дадаць спецыі і зеляніну.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.