Хатні маянез: маянэз без яек

запраўка для салаты.

Інгрэдыенты:

– 2 ч. л гарчыцы
– 150 г малака (ня меней 3,2%)
– 150 г алею без паху
– сок цытрыны – на смак
– соль – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Бярэм чыстую і сухую ёмнасць. Наліваем алей, халоднае малако. Узбіваем некалькі хвілін да ўтварэння аднароднай масы, якая нагадвае не вельмі густую смятану.
  • Дадаём гарчыцу і спецыі і зноў узбіваем.
  • Выціскаем сок з цытрыны. Дадаём яго паволі, працягваючы ўзбіваць.
  • Калі маса пачне гусцець і рабіцца шчыльнейшай, гэта значыць, што маянэз гатовы.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.