Салата «Мяцёлка»

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 100 г капусты белакачаннай
— 100 г морквы
— 100 г чырвоных буракоў сырых
— 100 г яблыкаў
— 30-50 г чорнай сліўкі
— алей – на смак
— сок цытрыны – на смак
— 1 агурок — па жаданні
— 1 зубок часнаку — па жаданні

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Капусту наразаем, перакладваем у салатнік і злёгку мнём. Астатнюю гародніну (акрамя гурка) здрабняем на буйной тарцы і дадаём да капусты.
  • Апырскваем гародніну цытрынавым сокам і алеем.
  • Дробна наразаем папярэдне размочаныя чорныя сліўкі і дадаём да гародніны.
  • Саліць салату нельга!
  • Па жаданні можам дадаць гурок, нацёрты на буйную тарку, і часнок, здробнены на дробнай тарцы.
  • Даём салаце крыху настояцца і падаем да стала.

Дзякуем Таццяне Клявец за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.