Кабачкі, запечаныя з бульбай і сырам

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 500 г бульбы
— 500 г кабачкоў
— 50-70 г цвёрдага сыру
— соль – на смак
— 2 зубка часнаку
— спецыі (чорны молаты перац, папрыка) – на смак
— зеляніна – на смак
— 100 г смятаны

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Чысцім бульбу і наразаем кавалачкамі сярэдняй велічыні. Гэтаксама наразаем кабачок.
  • Бульбу змешваем з соллю, часнаком, спецыямі і дадаём крыху смятаны. Выкладваем на бляху.
  • Кабачкі змешваем з соллю, спецыямі і смятанай і выкладваем зверху бульбы.
  • Ставім у духоўку і запякаем прыкладна 30 хвілін пры тэмпературы 180 градусаў. Гатоўнасць стравы ацэньваем па бульбе.
  • Калі бульба гатовая, дастаем страву з духоўкі, пасыпаем цёртым сырам і вяртаем запякацца яшчэ хвілін на У сыр можна дадаць зеляніну, яйка. Падаем гарачым.

 Дзякуем Ірыне Фрэнкель за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.