Ягадны морс

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— ½ цытрыны
— 1,5 л вады
— 100 г цукру
— 250 г любых свежых або змарожаных ягад
— 1/3 ч.л молатай карыцы

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • З цытрыны выціскаем сок і прыбіраем яго ў халадзільнік.
  • Лімонныя лупіны наразаем, заліваем 400 мл вады, дадаём цукар і варым лімонны сіроп 10 хвілін пасля закіпання.
  • Вішню (костачкі можна не выдаляць) або іншыя ягады здрабняем з дапамогай блэндэра, адціскаем сок.
  • Заліваем жмых астатняю вадой, даводзім да кіпення, дадаём карыцу і выключаем.
  • Пасля астывання сумесі працэджваем яе, дадаём адціснутыя сокі ягад і лімона, а таксама працэджаны лімонны сіроп, перамешваем.
  • Ужываем напой астуджаным.

Гістарычны рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі Алены Мікульчык “Смак беларускай кухні” (2019)

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.