Рэцэпт на кожны дзень.
![]() |
Інгрэдыенты:
— ½ цытрыны |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- З цытрыны выціскаем сок і прыбіраем яго ў халадзільнік.
- Лімонныя лупіны наразаем, заліваем 400 мл вады, дадаём цукар і варым лімонны сіроп 10 хвілін пасля закіпання.
- Вішню (костачкі можна не выдаляць) або іншыя ягады здрабняем з дапамогай блэндэра, адціскаем сок.
- Заліваем жмых астатняю вадой, даводзім да кіпення, дадаём карыцу і выключаем.
- Пасля астывання сумесі працэджваем яе, дадаём адціснутыя сокі ягад і лімона, а таксама працэджаны лімонны сіроп, перамешваем.
- Ужываем напой астуджаным.
Гістарычны рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі Алены Мікульчык “Смак беларускай кухні” (2019)
Смачна есці!