Тварожная запяканка

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 600 г тварагу не меней за 5% тлустасці
— 250-300 мл кефіру
— 4 яйкі
— 6 ст.л цукру
— 6 ст.л маннай крупы
— 10 г сметанковага масла
— 1/3 ч.л соды
— ½ ч.л солі
— ваніль – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна Тварожная запяканка

Спосаб прыгатавання:

  • Каб надаць запяканцы зграбную і раўнамерную структуру, тварог лепш працерці праз сіта. Але не абавязкова.
  • Манную крупу высыпаем у кефір, старанна перамешваем і пакідаем на 10 хвілін, каб манка трошкі набрыняла.
  • Яйкі ўзбіваем міксерам разам з цукрам.
  • Затым усё спалучаем, дадаём соду, соль, ваніль і акуратна перамешваем да аднароднай кансістэнцыі.
  • Форму або бляху вышмароўваем сметанковым маслам, абсыпаем край і дно маннай крупой, выліваем атрыманую масу і выпякаем у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы 35-45 хвілін да ўзнікнення залацістай паверхні.
  • Прыгатаваную запяканку дастаем з духоўкі, даем трошкі астыць, каб стала магчымым без разломаў акуратна разрэзаць на парцыённыя кускі.
  • Падаем са смятанай.

Рэцэпт Алены Мікульчык з аўтарскага сайту kubel.by.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.