Рэцэпт на кожны дзень.
Інгрэдыенты:
— 0,5 стакана проса |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Проса прамываем, заліваем вадой, варым да мяккасці.
- Дробна наразаем цыбулю і здрабняем на буйной тарцы моркву. Пасеруем гародніну, дадаём у рондаль да проса.
- Варым суп яшчэ 5 хвілін, затым дадаём прапушчаны праз прэс часнок, солім на смак, дадаём чорны молаты перац, дробна крышаную зелялніну, па жаданні – праванскія травы.
- Даем настояцца пад вечкам 5 хвілін і падаем да стала. Смятана – па жаданні.
Смачна есці!
Гістарычны рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі «Смачна есці. Энциклопедия белорусской кухни» (2017).