Рэцэпт на кожны дзень.
Інгрэдыенты:
— 1 курынае філе (300 г) |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Курынае філе заліваем вадой і варым на працягу 30 хвілін з моманту закіпання. Пры гэтым злёгку солім ваду, пры жаданні можна дадаць лаўровы ліст і перац. Гатовае курынае мяса падзяляем на валокны ўручную.
- Сцябліны салеры наразаем тонкімі пласцінамі (пажаданая таўшчыня — каля 1-1,5 мм).
- Грэцкія арэхі злёгку здрабняем.
- У яблыка выдаляем асяродак, пры жаданні зразаем лупіну, разразаем яго на 4 часткі, а затым шаткуем тонкімі пласцінамі. Каб яблык не пацямнеў, можна апырскаць цытрынавым сокам.
- Змешваем усе інгрэдыенты. Дадаём соль і перац на смак.
- Затым запраўляем салату маянэзам або смятанай і змешваем. Запраўкі павінна быць столькі, каб здавалася, быццам бы яшчэ крыху не хапае, але гэта будзе як раз тая самая колькасць: вы пераканаецеся ў гэтым, паспрабаваўшы салату, бо салера вельмі сакавітая.
- Падаем салату адразу да стала.
Дзякуем Валянціне Грынько за падрыхтоўку рэцэпта.
Смачна есці!