Карп з начынкай з грэцкай кашы

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 1 карп (800 – 1000 г)
— 100 г грэцкіх круп
— 1 цыбуліна
— 1 яйка
— 1 ч. л сметанковага масла
— 50 г смятаны
— Соль – на смак
— Молаты чорны перац – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Варым рассыпістую грэцкую кашу.
  • Чысцім ад лускі карп, патрашым, выдаляем з галавы жабры, мыем, солім у сярэдзіне і зверху.
  • Абсмажваем цыбулю, дадаём яе, соль і чорны молаты перац да грэцкай кашы, убіваем яйка, перамешваем.
  • Кашай начыняем рыбіну разам з галавою, выкладваем яе ў пасудзіну адпаведнай формы, змазаную сметанковым маслам, уліваем смятану і трошкі вады.
  • Запякаем у духоўцы 45-50 хвілін пры тэмпературы 180-200 градусаў.
  • Пры жаданні ў грэцкую кашу можна дадаць крыху свежых грыбоў, падсмажаных разам з цыбуляй.

Смачна есці!

Рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі Ларысы Мятлеўскай “Беларускі кулінарны сшытак №1” (2015)

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.