Яйкі, начыненыя мясам

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 10 яец
— 2-3 ст. л белага віна
— 100-200 г варанага мяса
— соль – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Варым яйкі ўкрутую, чысцім, разразаем кожнае ўздоўж папалам, дастаем жаўткі.
  • Расціраем жаўткі відэльцам, змешваем з віном, соллю і дробна пасечаным або прапушчаным праз мясарубку або блэндэр адвараным загадзя мясам.
  • Укладваем начынку ў яйкі і падаем да стала.
  • У даўніну было прынята падаваць гэтую страву з гарчычнымі соусамі розных гатункаў.

Смачна есці!

Рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі Зайкоўскага Э.М., Тычкі Г.К. “Старадаўняя беларуская кухня” (1995)

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.