Рэцэпт на кожны дзень.
Інгрэдыенты:
— 1 кг тварагу (пажадана 9%) |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Тварог перамешваем з яйкамі, соллю і кменам.
- З атрыманай тварожнай масы скручваем невялікія шарыкі дыяметрам 2-3 см і раскладаем на блясе, засланай пергаментам, на адлегласці 4 см адзін ад аднаго.
- Запякаем у духавой шафе 1 гадзіну пры тэмпературы 120 градусаў.
- Даем сыру астыць на блясе і падаем на стол.
Смачна есці!
Гістарычны рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі “Спадчына. Традыцыі беларускай кухні” (2018).