Груша па-радзівілаўску з вінным мусам

у адаптацыі шэф-кухара Алены Мікульчык.
Рэцэпт нацыянальнай кухні.

Інгрэдыенты:

— 4 сярэднія грушы
— 350 мл белага віна (сухога ці паўсухога)
— 100 г цукру (або на смак, у залежнасці ад гатунку грушы)
— 4 жаўткі
— 20 г жэлаціну
— 1 цытрына
— вяршкі ўзбітыя
— мята для ўпрыгожвання

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • З цытрыны выціскаем сок, а лупіну наразаем на буйныя кавалкі.
  • Грушы чысцім ад лупіны, выкладваем шчыльна ў адзін шэраг на дно рондаля і заліваем вадой так, каб яна пакрывала цалкам фрукты. Варым да паўгатоўнасці 10 хв.
  • Затым дадаём цукар, скарынкі ад цытрыны і уліваем 100 мл віна. Варым яшчэ 10 хв пасля закіпання.
  • Грушы дастаем, адвар працэджваем і вызначаем ягоны аб’ём.
  • Жэлацін разводзім у невялікай колькасці вады, даем набрыняць 10 хв і пасля падаграваем да поўнага распушчэння. Колькасць жэлаціну бярэм з разліку 10 г на 400-450 мл сукупнага аб’ёму адвару і вады. Пераліваем у грушавы адвар, дадаём жаўткі і награваем да 80 градусаў на маленькім агні, увесь час памешваючы.
  • Астуджваем, уліваем цытрынавы сок і віно, якое засталося.
  • Грушы выкладваем у форму, заліваем гатовым сіропам і адпраўляем у халадзільнік для поўнага застывання.
  • Падаем з узбітымі вяршкамі, упрыгожваем мятай.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.