Тканкі ў арганізме пастаянна пашкоджваюцца ў выніку звычайнага акісляльнага метабалізму. Каб іх абараняць, у арганізме выкарыстоўваюцца некаторыя нутрыенты, біяактыўныя кампаненты ежы і злучэнні, якія вырабляюцца эндагенна.
Паколькі гэта пашкоджанне звязана з павышэннем рызыкі развіцця раку, мяркуецца, што некаторыя антыаксіданты даюць абарону ад анкапаталогіі.
У лік антыаксідантаў, якія паступаюць з ежай, уваходзяць: вітамін C, вітамін E, каратэноіды і шмат якія іншыя біяактыўныя кампаненты ежы.
Даследаванні пацвярджаюць: людзі, якія ўжываюць больш гародніны і садавіны — а гэта багатыя крыніцы антыаксідантаў — могуць мець больш нізкую рызыку захворвання на некаторыя віды раку.*
Зрэшты, гэта не значыць, што станоўчае ўздзеянне гародніны і садавіны абумоўлена антыаксідантамі, а не іншымі біяактыўнымі кампанентамі ежы.
Пэўныя клінічныя вопыты, якія праводзіліся з антыаксідантнымі дадаткамі, не прадэманстравалі зніжэння рызыкі раку ад ужывання такіх дадаткаў; у асобных выпадках некаторыя з такіх дадаткаў нават паказалі сувязь з павелічэннем рызыкі раку. *
Найлепшая парада для зніжэння рызыкі раку — ужываць антыаксіданты не з дадаткаў, а з цэльных прадуктаў.
Чытаць/скачаць брашуру цалкам можна тут.