Аўсяна-кававыя труфелі

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 15-20 фінікаў (прыкладна 220-250 г)
— 4 ст.л аўсяных шматкоў
— 2 ст.л какосавай стружкі
— 2 ст.л какосавага масла (можна замяніць сметанковым)
— 1 ст.л какава-парашка
— дробка ваніліну
— 0,5 ч.л карыцы
— 0,5 ч.л молатага кардамона або мускатнага арэху
— 30 мл кавы эспрэса
— для абвальванняя – дадаткова какава-парашок/какосавая стружка/молатыя арэхі

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Фінікі папярэдне замочваем на пару гадзін. Калі ёсць костачкі, выдаляем.
  • Змешваем усе інгрэдыенты і ўзбіваем у аднародную масу.
  • Змяшчаем масу ў халадзільнік мінімум на 15 хвілін, каб лягчэй было сфарміраваць цукеркі.
  • Фарміруем невялікія круглыя ​​шарыкі, пасля чаго абвальваем іх ў какаве або ў какосавай стружцы, або ў молатых арэхах.
  • Абавязкова захоўваем у халадзільніку ў герметычна зачыненай ёмістасці. Тэрмін захоўвання — не больш за 2 тыдні.

Дзякуем Наталлі Сыравегінай за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.