Зімовы суп-пюрэ з гарбуза

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як страта апетыту; сухасць і язвы ў роце і горле, цяжкасць з глытаннем; памяншэнне вагі,  нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 600 мл вады
— 200 г гарбуза
— 150 г морквы
— 150 г бульбы
— 60 г сыра “Сулугуні”
— 1-2 галінкі зеляніны пятрушкі
— спецыі (куркума, кары) на смак і па жаданні

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Чысцім гародніну ад лупінаў.
  • Наразаем моркву на дробныя кубікі, бульбу і гарбуз — на буйныя.  Усё перакладаем у каструлю. Заліваем вадой, варым пад вечкам да гатоўнасці (15-20 хвілін).
  • Здрабняем сыр на мелкай тарцы.
  • Наразаем дробненька пятрушку.
  • Каб зрабіць суп-пюрэ патрэбнай гушчыні, частку агародніннага булёна можна адліць у асобны посуд і дабаўляць яго па неабходнасці пры здрабненні блэндэрам.
  • Потым дадаём куркуму, кары, аліўкавы алей і размешваем суп-пюрэ.
  • Суп разліваем па талерках, пакрысе дадаём сыр, пасыпаем зелянінай.
  • Падавайце адразу да стала.
  • Пры неабходнасці скарыстайцеся саломкай.

Смачна есці!

Рэцэпт Наталлі Сыравегінай з “Книги вкусных и полезных рецептов для онкопациентов и их близких”,

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.