Мясны суп-пюрэ з кабачком

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як страта апетыту; сухасць і язвы ў роце і горле, цяжкасць з глытаннем; памяншэнне вагі; млоснасць і ваніты; нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 2 л вады
— 400-600 г курынай грудкі ці філе індычкі
— 100-120 г бульбы
— 300-400 г кабачка
— 100-120 г морквы
— 1 цыбуліна для булёна
— 200 мл вяршкоў любой тлустасці (па жаданні)
— соль, спецыі, зеляніна — на смак
— сухарыкі з хлеба (па жаданні)

 

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Папярэдне адварваем мяса. Калі выкарысталі хатнюю птушку, то суп можам гатаваць на мясным булёне. Першую ваду пасля закіпання пажадана зліць.
  • Чысцім моркву, цыбулю і бульбу. Наразаем на невялікія кубікі моркву, на буйныя – бульбу. Цыбулю кладзем цалкам.
  • Накрышаную гародніну перакладаем у каструлю, дадаём ваду (ці булён) і варым да паўгатоўнасці (пасля закіпання каля 10-15 хвілін).
  • Потым дадаём у каструлю  нарэзаны на невялікія кубікі кабачок і варым яшчэ хвілін 10.
  • Наразаем на кубікі мяса і дадаём да ўжо зваранай гародніны. Пры жаданні вараную цыбулю можна прыбраць.
  • Адразу дадаём спецыі і соль.
  • Гушчыню супу можна мяняць. Для гэтага частку булёна трэба адліць у асобны посуд.
  • Здрабняем змесціва каструлі блэндэрам і дабаўляем пакрысе адліты булён для атрымання патрэбнай кансістэнцыі супу.
  • Вяршкі дадаём па жаданні. Тлустасць вяршкоў – на смак. АЛЕ! Абавязкова кіпяцім пасля дабаўлення вяршкоў!
  • Зеляніну наразаем і пасыпаем  гарачы суп у парцыйнай талерцы перад падачай.
  • Суп-пюрэ можна есці як лыжкай, так і праз саломку.
  • Калі застаўся булён, яго можна замарозіць у лядоўні на наступны раз.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.