у адаптацыі шэф-кухара Алены Мікульчык.
Рэцэпт нацыянальнай кухні.
Інгрэдыенты:
— 300 г курынага філе |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Філе курыцы наразаем уздоўж валокнаў на невялікія палоскі, солім, перчым, абвальваем у муцэ і абсмажваем на сумесі алею і сметанковага масла ў сатэйніку да лёгкай залацістай скарыначкі, не накрываючы вечкам.
- Чорную сліўку замочваем у гарачай вадзе на 10 хвілін, старанна прамываем і наразаем на кавалачкі (на дзве часткі, калі сліўка невялікага памеру, або на тры, калі буйны).
- Яблык чысцім ад лупіны, выдаляем асяродак, разразаем на 8 роўных частак, пасля чаго здрабняем на невялікія кавалачкі.
- У сатэйнік да падсмажанай курыцы дадаём накрышаныя фрукты, заліваем сумессю смятаны і вяршкоў, дадаткова солім і перчым, добра змешваем і тушым пад зачыненым вечкам на маленькім агні 25-30 хвілін.
Смачна есці!