Грачанікі

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як страта апетыту; павялічэнне вагі; язвы ў роце і горле, цяжкасць з глытаннем; нейтрапені.

Інгрэдыенты:

— 200 г варанай грэчкі
— 200 г тварагу (пажадана 5% тлустасці)
— 2 яйкі курыныя
— 25 г (1 ст.л) цукру карычневага
— 10 г сметанковага масла
— соль – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Форму для запякання змазваем сметанковым маслам.
  • Яйкі злёгку ўзбіваем у місцы відэльцам або калатоўкай. Дадаём соль і цукар, размешваем.
  • Размінаем відэльцам тварог і змешваем з яйкамі. Дадаём грэчку, старанна змешваем.
  • Выкладваем атрыманае цеста ў форму для запякання. Зверху ўкладваем маленькія кавалачкі рэшткаў сметанковага масла.
  • Запякаем у разагрэтай да 1900С духоўцы 30-40 хвілін, пакуль не зарумяніцца.
  • Да гарбаты можна падаваць са смятанай ці без нічога.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.