Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як страта апетыту, памяншэнне вагі, нейтрапенія, змяненне нюху і смаку.
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Папярэдне вымачваемі каля 2 гадзін філе індычкі ў салёнай вадзе (з разліку 2 ст.л. на 3 л вады).
- Пачысцім часнок. Кожны зубок наразаем уздоўж на лустачкі.
- Робім неглыбокія надрэзы на філе. Укладаем у кожны нарэзаны часнок.
- Рыхтуем марынад. Насыпаем у ступку сухія спецыі: каляндру, базілік, кары, чорны молаты перац, старанна расціраем. Дадаём да спецыяў аліўкавы алей. Працягваем расціраць на працягу яшчэ 1-2 хвілін.
- Націраем філе індычкі, начыненае часнаком, марынадам.
- Заварочваем ў фольгу (няшчыльна) ці іншую форму.
- Выпякаем у духоўцы на працягу 20-30 хвілін пры тэмпературы 2500 С. Пасля выключэння духоўкі запечанае філе пакідаем там да поўнага астывання, прыкладна на 2 гадзіны.
- Пры падачы можна ўпрыгожыць галінкай размарына.
Смачна есці!
Рэцэпт Наталлі Сыравегінай з “Книги вкусных и полезных рецептов для онкопациентов и их близких”, 2019.