Запаленне — гэта фізіялагічная рэакцыя на пашкоджанне тканак.
Узаемасувязь запалення з бактэрыяльнай інфекцыяй была ўстаноўлена сотні гадоў таму. Зрэшты, роля запалення ў канцэрагенезе была прызнаная нядаўна, а ўзаемасувязь дыеты, запалення і рызыкі раку ўсё яшчэ актыўна даследуецца.
Спалучэнне лабараторных эксперыментаў з эпідэміялагічнымі даследаваннямі дапамагло вылучыць асобныя прадукты харчавання, якія спрыяюць сістэматычным запаленням, а таксама хранічным запаленням канкрэтных тканак *,**. Гэтыя дадзеныя былі пакладзеныя ў аснову процізапаленчых рэжымаў харчавання. Рэкамендацыі гэтай публікацыі маюць з імі некаторыя агульныя характарыстыкі, напрыклад:
— ужываць вялікую колькасць гародніны і садавіны;
— ужываць малую колькасць чырвонага і перапрацаванага мяса.
Даследаванні, на падставе якіх зроблены вышэй апісаныя высновы:
Чытаць/скачаць брашуру цалкам можна тут.