Ці менш рызыкі ад пэўных відаў алкаголю?
Ёсць навуковыя доказы таго, што ўжыванне алкаголю выклікае некалькі відаў раку. Прычым не існуе бяспечнага ўзроўню ўжывання алкаголю для зніжэння рызыкі захворвання. Фактычныя дадзеныя паказваюць, што чым больш алкаголю ўжывае чалавек, тым вышэй рызыка захварэць на рак.
Рызыка некалькіх відаў раку павялічваецца нават пры ўжыванні менш чым адной порцыі ў суткі.
“Не больш за дзве порцыі ў дзень для мужчын (28 г этылавага спірту*) і не больш за адну порцыю для жанчын (14 г этылавага спірту*)” — гэтую рэкамендацыю (для тых, хто не хоча адмаўляцца ад алкаголю) не варта ўспрымаць у плане сярэдняга паказчыку за некалькі сутак, яе варта ўлічваць як аб’ём ужывання за любы адзін дзень**.
Любы алкаголь (піва, віно, моцныя напоі) утрымлівае этылавы спірт, які ёсць рэчывам у алкагольных напоях, што выклікае рак ***.
Няма такіх відаў алкагольных напояў, якія менш небяспечныя ў плане ўздзеяння на рызыку развіцця раку.
* 14 г этылавага спірту ў пераліку на алкагольны напой утрымлівае 360 мл піва, 150 мл віна, 45 мл 40%-ных напояў і г.д.
Чытаць/скачаць брашуру цалкам можна тут