у адаптацыі шэф-кухара Алены Мікульчык.
Рэцэпт нацыянальнай кухні.
Інгрэдыенты:
— 1 л закваскі/аўсянай цэжы |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Закваску ўліваем у рондаль з тоўстым дном і, пастаянна памешваючы, варым да загусцення. Пераліваем у патрэбную ёмістасць.
- Астуджваем.
- Кісель гатовы. Можна ўжываць у чыстым выглядзе або ўпрыкуску з узварам ці рабіць кактэйль з дабаўленнем кефіру або вяршкоў. Па жаданні падсалоджваем мёдам. Можам падаваць з марожаным.
Смачна есці!