Аўсяны кісель

у адаптацыі шэф-кухара Алены Мікульчык.
Рэцэпт нацыянальнай кухні.

Аўсяны кісель.
Фота Вольгі АКУЛІЧ
Інгрэдыенты:

— 1 л закваскі/аўсянай цэжы
— кефір, вяршкі, марожанае, мёд – па жаданні

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Закваску ўліваем у рондаль з тоўстым дном і, пастаянна памешваючы, варым да загусцення. Пераліваем у патрэбную ёмістасць.
  • Астуджваем.
  • Кісель гатовы. Можна ўжываць у чыстым выглядзе або ўпрыкуску з узварам ці рабіць кактэйль з дабаўленнем кефіру або вяршкоў. Па жаданні падсалоджваем мёдам. Можам падаваць з марожаным.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.