Шарлотка

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 250 г яблыкаў (пераважней кісла-салодкія)
— 50 г суцэльназерневай мукі
— 3 яйкі
— 80 г топленага масла (можна ўзяць аліўкавы алей)
— 3 ст.л смятаны
— 1 ст.л цукру
— 0,5 ч.л разрыхляльніка
— ванілін, карыца — па гусце
— разынкі, гваздзіка, кардамон — па жаданні

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Растопліваем масла і змешваем з цукрам. Дадаём яйкі. Узбіваем калатоўкай. Дадаём смятану, ванілін, карыцу.
  • Працягваючы ўзбіваць, усыпаем муку і разрыхляльнік. Замешваем цеста. Па жаданні дадаём разынкі, гваздзіку, кардамон.
  • Форму для выпечкі высцілаем паперай для выпечкі.
  • Вымытыя яблыкі, вычышчаныя ад асяродку, наразаем тонкімі лустачкамі і выкладваем на дно формы. Зверху заліваем іх цестам.
  • Выпякаем у духоўцы пры 180 градусах 30 хвілін. Гатоўнасць правяраем драўлянай палачкай.
  • Пасля астывання пірог пераварочваем.
  • Замест яблыкаў можам браць любыя ягады, слівы.

Дзякуем Наталлі Сыравегінай за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.