Прасяная каша з гарбузом

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў  лячэння як памяншэнне вагі;  сухасць і язвы ў роце і горле, цяжкасць з глытаннем;  завала; нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 100 г (½ стакана) проса
— 150 г гарбуза
— 30 г (жменя) разынак (курагі)
— 1 ст.л. сметанковага масла (можна таплёнага)
— кары — на смак

 

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Проса прамываем і замочваем на некалькі гадзін у вадзе.
  • Разынкі (курагу) старанна прамываем.
  • Гарбуз чысцім ад лупіны і насення, наразаем на невялікія кубікі. Раскладваем прапарцыянальна ў гаршчэчкі. Зверху таксама прапарцыянальна дадаём проса, а потым пасыпаем разынкамі ці нарэзанай на дробныя кавалачкі курагой.
  • Прыгатуем ваду і нальем у гаршчэчкі. Узровень вады павінен узвышацца над прадуктамі на 1-1,5 см.
  • Абавязкова закрываем гаршчэчкі вечкам!
  • Ставім у разагрэтую да 1800 С духоўку на 30 хвілін. Пасля выключэння духоўкі гаршчэчкі з кашай пакідаем млець яшчэ на 30 хвілін
  • Дадаём сметанковае масла, пры жаданні – кары. Усё перамешваем.

Смачна есці!

Рэцэпт Наталлі Сыравегінай з “Книги вкусных и полезных рецептов для онкопациентов и их близких”, 2019.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.