Гіпакрас

у адаптацыі шэф-кухара Алены Мікульчык.

Рэцэпт нацыянальнай кухні.

Гіпакрас. Фота Вольгі АКУЛІЧ
Інгрэдыенты:

— 500 мл сухога ці паўсухога віна
— 80-100 г трысняговага цукру
— 1,5 ч. л карыцы
— 5 гарошын духмянага перцу
— 5 бутонаў гваздзікі
— трохі анісу і мускату

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • У рондалі з тоўстым дном распускаем цукар, сочым, каб ён не прыгарэў і не пацямнеў.
  • Бярэм невялікую частку віна, трохі падаграваем яго і затым асцярожна, каб не апячыся, уліваем да распушчанага цукру, памешваючы. Адразу дадаём усе спецыі і кіпяцім 3-5 хвілін на невялікім агні.
  • Потым дадаём віно, якое засталося, праграваем яго да 60-80 градусаў, не дапушчаючы кіпенне.
  • Падаем як у гарачым, так і ў халодным выглядзе.

Смачна есці!

 

 

 

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.