у адаптацыі шэф-кухара Алены Мікульчык.
Рэцэпт нацыянальнай кухні.
Інгрэдыенты:
— 500 мл сухога ці паўсухога віна |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- У рондалі з тоўстым дном распускаем цукар, сочым, каб ён не прыгарэў і не пацямнеў.
- Бярэм невялікую частку віна, трохі падаграваем яго і затым асцярожна, каб не апячыся, уліваем да распушчанага цукру, памешваючы. Адразу дадаём усе спецыі і кіпяцім 3-5 хвілін на невялікім агні.
- Потым дадаём віно, якое засталося, праграваем яго да 60-80 градусаў, не дапушчаючы кіпенне.
- Падаем як у гарачым, так і ў халодным выглядзе.
Смачна есці!