Галубцы з фасоляй

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як павялічэнне вагі, нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 1 галоўка капусты
— 50 г таматнага соусу
— 200 мл вады
— смятана
— зеляніна — для ўпрыгожвання па жаданні

Для начыння:

 — 300 г фасолі
— 2 цыбуліны
— 2 морквы
— алей — для пасеравання
— соль, перац – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Спачатку рыхтуем начынне.
  • Фасолю замачваем на 6-8 ч ці на ноч. Затым прамываем і варым да гатоўнасці на працягу 40-80 хв. у залежнасці ад памеру і свежасці.
  • Цыбулю і моркву чысцім ад лупіны. Дробна наразаем цыбулю, здрабняем на буйной тарцы моркву і пасеруем разам ў алеі.
  • Злучаем звараную фасолю і пасераваную гародніну. Дадаём соль, свежапамолаты чорны перац, добра змешваем. Начынне гатова!
  • Галоўку капусты акуратна разбіраем на лісце. Для гэтага можна адварыць яго ў кіпячай вадзе або апусціць у кіпень на 5-10 хвілін.
  • Выкладваем начынне на капусны ліст, фармуем галубцы, складваем іх у посуд з тоўстым дном. Заліваем запраўкай, змяшаўшы таматны соус з кіпенем, і ставім тушыць пад зачыненым вечкам на 25-30 хв.
  • Гатовыя галубцы выкладваем на талерку, упрыгожваем зелянінай на свой густ. Падаем гарачымі са смятанай.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.