Тушаныя вешанкі з кменам

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як павелічэнне вагі; змяненне нюху і смаку; сухасць ў роце; нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 2-3 цыбуліны (150-180 г)
— 400 г вешанак
— 2-3 ст.л смятаны
— кмен (цэлы/молаты), соль – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Чысцім і наразаем мелкімі кубікамі цыбулю. Прамываем і наразаем невялікімі кавалкамі грыбы.
  • Пасеруем на алеі цыбулю на працягу 3-5 хвілін. Дадаём да яе нарэзаныя грыбы. Накрываем вечкам на 2-3 хвіліны і тушым на сярэднім агні.
  • Здымаем вечку, пасыпаем кменам, крыху памяншаем агонь. Тушым без вечкі каля 12-15 хвілін, пакуль не павыпарваецца вадкасць.
  • Солім, дадаём смятану і перамешваем. Тушым хвілін 5-7.
  • Даем настаяцца пад вечкам каля 15 хвілін.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.