Суп-пюрэ з чырвонай сачавіцы

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як страта апетыту; сухасць і язвы ў роце і горле, цяжкасці з глытаннем; нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 1 л вады (ці агародніннага булёна)
— 200 г чырвонай сачавіцы
— 1 цыбуліна
— 1 морква
— 1 невялікі памідор (ці 1 ст.л таматнай пасты)
— 1-2 ч.л сушанай мяты / сушеной мяты
— 0,5-1 ч.л куркумы
— 1 ч.л папрыкі
— 1 жаўток
— 150 мл малака
— цытрынавы сок – на смак
— молаты чорны перац – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Чысцім гародніну, жаўток аддзяляем ад бялка.
  • Прамываем сачавіцу, заліваем яе кіпнем, ставім варыць.
  • Дробна наразаем цыбулю, на невялікія кубікі — памідор. Моркву здрабняем на буйной тарцы. Усё пасеруем на працягу 5-7 хвілін і дадаём у каструлю да сачавіцы. Таксама дадаём чорны перац, соль, мяту, куркуму.
  • Размешваем і варым да гатоўнасці 7-10 хвілін на маленькім агні з прыадкрытым вечкам.
  • Узбіваем жаўток з цёплым малаком і паволі памешваючы, дадаём да супу за 5 хвілін да гатоўнасці.
  • Пасля таго як выключылі суп, можам здрабніць блэндэрам.
  • Калі разлілі суп-пюрэ ў талеркі, можам спырснуць свежавыціснутым цытрынавым сокам, дадаць папрыку, якая будзе асабліва карыснай пры прастудзе!
  • Пры неабходнасці выкарыстоўваем саломку.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.