Запяканка з кабачкоў

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 400 г кабачкоў (або цукіні)
— 4 яйкі
— 1 цыбуліна
— соль, перац – на смак
— 1 буйны памідор
— 50 г цвёрдага сыру
— алей для смажання
— крэветкі або мяса курыцы ў якасці дабаўкі – па жаданні

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Кабачок чысцім ад лупіны і семак і здрабняем на буйной тарцы. Даем гародніне крыху пастаяць, а затым адціскаем сок.
  • Цыбуліну дробна наразаем і пасеруем.
  • Палову цёртых кабачкоў дадаём да цыбулі і абсмажваем на невялікім агні каля 3-4 хвілін.
  • Другую палову цёртых кабачкоў змешваем з яйкамі.
  • Злучаем падсмажаную сумесь кабачкоў з цыбуляй з сырымі кабачкамі з яйкамі, солім і перчым на смак, старанна змешваем, а затым выліваем на гарачую патэльню з алеем.
  • Наразаем памідор кружочкамі і выкладваем зверху на сумесь. Дадаём крэветкі або нарэзанае мяса курыцы, калі ёсць жаданне.
  • Сыр здрабняем на буйной тарцы і пасыпаем зверху.
  • Запякаем на невялікім агні да гатовасці ў патэльні пад вечкам або ў духоўцы пры 200 градусах 20-30 хвілін.

Дзякуем Наталлі Сыравегінай за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

 

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.