Тушаная скумбрыя ў гарбаце з цыбуляй

Можа быць карысна пры наяўнасці такіх пабочных эфектаў лячэння як страта апетыту; памяншэнне вагі; млоснасць і ваніты; нейтрапенія.

Інгрэдыенты:

— 2 скумбрыі свежамарожаныя
— 1 невялікая морква
— 1 цыбуліна
— не больш за 2 ч. л. солі буйнакрышталёвай
— 3 ст. л. рафінаванага алею
— 1 лаўровы ліст
— 6 шт. перцу чорнага гарошкам

Для заваркі гарбаты:

— 1,5 ст. вады
— 1-2 ст. л. сухой чорнай гарбаты

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  1. Загаддзя моцна заварваем чорную гарбату. Заліваем сухую заварку гарачай вадой, вытрымліваем 10 хвілін, а затым працэжваем.
  2. Вычышчаныя тушкі старанна прамываем і наразаем на кавалкі даўжынёй 4–5 см.
  3. Моркву і цыбулю чысцім ад лупіны. Моркву наразаем тонкімі слайсамі. Таксама тонкімі паўколцамі наразаем цыбулю.
  4. Бярэм посуд з тоўстым дном. Высцілаем часткай морквы дно каструлі. На моркву выкладваем рыбу зрэзам уніз. Рыбу пасыпаем цыбуляй і зверху раскладваем моркву, якая засталася. Заліваем алеем і гарачай гарбатай. Солім на смак.
  5. Рыбу пры моцным нагрэве даводзім да кіпення, потым змяншаем агонь і варым пад вечкам 30 хвілін. Дадаём спецыі і варым яшчэ 5-7 хвілін.
  6. Падаем скумбрыю з бульбяным пюрэ або адварным рысам.

Смачна есці!

Дзякуем Ірыне Жыхар за падрыхтоўку рэцэпта.

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.