Салата з морквы, апельсіна і сухафруктаў

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 1 сярэдняя морква
— 1 сярэдні апельсін
— невялікі зубок часнаку ці на смак
— 3-4 ядры грэцкага арэха
— 3-4 шт чорнай сліўкі
— разынкі — жменя
— некалькі кропель свежавыціснутага соку цытрыны
— алей, соль, молаты чорны перац – на смак

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • Чорную сліўку і разынкі заліваем на 10 хвілін гарачай вадой. Калі чорныя сліўкі буйныя, то пасля замочвання наразаем на чвэрці, калі дробныя, то – напалову.
  • Апельсін дзелім на 2 часткі. Адну палову чысцім ад плеўкі і наразаем на невялікія кавалкі. З другой часткі выціскаем сок.
  • Моркву чысцім ад лупіны, здрабняем на тарцы для карэйскай морквы, абдаем кіпенем, дадаём нарэзаны апельсін і чорныя сліўкі, разынкі, здробненыя ядры грэцкіх арэхаў.
  • Рыхтуем запраўку. У асобнай місцы змешваем сок цытрыны, сок паловы апельсіна, алей, соль, молаты чорны перац. Запраўляем салату і старанна перамешваем. Адразу падаем да стала.

Дзякуем Ірыне Башанковай за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.