Курыныя тэфтэлі, запечаныя ў сметанкова-сырнай падліве

Рэцэпт на кожны дзень.

Інгрэдыенты:

— 800 г курынага філе
— 1 цыбуліна
— 2 зубчыка часнаку
— 90 г даўгазёрнага рысу
— 250 мл вады
— 200 мл вяршкоў тлустасцю 15-20%
— 100 г цвёрдага сыру
— соль – на смак
— 0,25 ч.л чорнага молатага перцу
— 0,25 ч.л молатай папрыкі
— 0,25 ч.л заправы для курыцы
— маленькі пучок зялёнай цыбулі
— 1-2 ст.л алею

Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.

Спосаб прыгатавання:

  • З курынага філе, часнаку і цыбулі робім густы фарш.
  • Рыс варым да гатоўнасці, астуджваем да пакаёвай тэмпературы і дадаём у фарш.
  • Фарш солім на смак, для водару дадаём спецыі, нарэзаную зялёную цыбулю. Змешваем да аднароднасці.
  • Змочваючы рукі ў халоднай вадзе, фармуем круглыя ​​тэфтэлі. Выкладваем іх у жарастойкую форму, змазаную алеем.
  • Адпраўляем форму з нарыхтоўкамі ў разагрэтую да 200 градусаў духоўку. Запякаем на працягу 20-30 хвілін.
  • Рыхтуем сметанкова-сырную падліву. Для гэтага здрабняем цвёрды сыр на буйной тарцы, дадаём да яго вяршкі, чорны молаты перац. Паліваем тэфтэлі падлівай праз 20-30 хвілін пасля пачатку запякання і вяртаем у духоўку. Працягваем запякаць страву яшчэ 10 хвілін, каб сыр зверху расплавіўся і падзалаціўся.
  • Гатовыя тэфтэлі ў сметанкова-сырнай падліве можна падаваць як самастойную страву або дапоўніць яе гарнірам.

Дзякуем Наталлі Сыравегінай за падрыхтоўку рэцэпта.

Смачна есці!

 

Была ли эта статья полезна?

Добавить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.