Рэцэпт на кожны дзень.
Інгрэдыенты:
— 600 мл малака |
Чытаць/Скачаць на беларускай і рускай мовах можна ТУТ.
Спосаб прыгатавання:
- Растопліваем сметанковае масла.
- Змешваем разам цёплае малако, яйкі, масла, узбіваем міксерам.
- Потым дасыпаем столькі мукі, каб маса было трохі гусцейшая, чым на наліснікі, і моцна вымешваем.
- На вялікай патэльні, шчодра вышмараванай маслам, наліваем досыць тонкім слоем масу і ставім у гарачую духоўку. Калі масы зашмат для адной патэльні, трэба пячы на іншай. Вельмі важна, каб наліта было тонкім слоем.
- Выпякаем пры тэмпературы 180-200 градусаў. Калі маса зверху крыху запячэцца, кладзем некалькі кавалачкаў масла і дапякаем.
Смачна есці!
Рэцэпт нацыянальнай кухні з кнігі Вінцэнты Завадскай “Літоўская кухарка” (1854)